português | español | français | català

logo

Database search

Database:
FONS
Search:
SOLE I TORNE, DAVID []
References found:
Showing:
1 .. 3   in format [Default]
page 1 of 1


1 / 3
select
print

Bookmark and Share
Cervesa i País : història i cuina de les cerveses catalanes / David Bea Castaño, David Solé Torné
Bea i Castaño, David


Sant Vicenç de Castellet : Farell Editors, 2023
194 p. : il ; 23 cm (Rebost i Cuina, 26) 
ISBN 9788417116712

La cervesa està estretament vinculada a la nostra vida social com un petit plaer i avui Catalunya és un gran país cerveser amb lloat prestigi mundial. Amb aquest llibre us oferim un tomb per la història de la popular beguda i un ampli receptari que incorpora notes de tast i maridatges dels diferents estils emprats (cerveses roses i ambrades, les d'estil belga i monàstic, amb herbes, espècies i flors, les llupolades, les sour (àcides), les fumades, les negres i les Strong Ale d'estil britànic), demostrant que la cervesa és un ingredient top per fer elaboracions dolces o salades, fresques o contundents, tradicionals o modernes, però sempre a l'abast de tothom. L'univers de la cervesa catalana és tant emocionant com complex i aquí teniu un llibre aclaridor, que li traureu molt bon partit i està tan viu com les nostres cerveseries, les que hi ha i les que hi haurà. Us atreviu a cuinar-la? Us atreviu a fer cervesa a casa? Us ho expliquem en detall. (Editorial).



Matèries: Begudes alcohòliques ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris ; Indústria alimentària
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[0000 - 2023]
Autors add.:Solé i Torné, David


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 3
select
print

Bookmark and Share
Receptes tradicionals : la cuina dels pescadors de la costa daurada / David Solé i Tormé
Solé i Torné, David


Sant Vicenç de Castellet : Farell, 2015
140 p. : il. ; 23 cm (Rebost i Cuina, 11) 
ISBN 9788492811663

Aquest bocí de riba mediterrània, que va des de Cunit fins a Alcanar, amb el seu suau clima i la seva ubicació, ha estat un marc perfecte per a la proliferació d'una forma de cuinar exemplar. Aquesta mostra de receptes tenen en comú que són molt representatives de la cuina de la nostra costa i la gran majoria neixen en l'àrea d'influència de la mar. La cuina d'"abordo" és sàvia, intuïtiva i sense mesures estandarditzades. A més de saludable, és d'una sostenibilitat extraordinària perquè optimitza magistralment els pobres ingredients dels quals parteix: el peix, el brou, la patata, l'arròs i els fideus, la picada, l'allioli. Definir la cuina de barca és parlar de peix, i ingredients originaris del país, de la zona, econòmics, que combinats amb saviesa configuren quasi bé la totalitat de la cuina marinera de la Costa Daurada. (Editorial).



Matèries: Costums alimentaris ; Pescadors ; Receptes culinàries ; Guies gastronòmiques
Àmbit:Costa Daurada
Cronologia:[2015]


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 3
select
print

Bookmark and Share
Picades : la identitat de la cuina catalana / David Solé i Torné
Solé i Torné, David


Sant Vicenç de Castellet : Farell Editots, 2017
208 p. ; 23 cm (, 15) 
ISBN 9788492811953

A tot el món s'utilitza el morter per a picar, moldre o barrejar coses, però queda clar que només a Catalunya la picada s'ha ordenat, s'ha normalitzat i avui és una marca identitària de la nostra cuina. La picada és més que un conjunt d'elements o aliments picats amb la funció de donar un plegat de matisos a un plat. Es com un petit univers que fa modificar el darrer gust i/o textura d'una preparació. Es podria explicar com una reconcentrada bomba de sabors on s'involucren, sense excepció, tots els sentits humans. Un desplegament, rarament finit de combinacions, que fa d'aquest emblema de la Cuina Catalana una important eina per a poder entendre el seu fonament i posterior bastiment. La picada acaba de definir els plats, els vesteix, els arrodoneix i els dóna una personalitat aconseguint que cadascun tingui el seu caràcter. El recull de les 182 receptes d'aquest llibre busca donar una àmplia visió tant de l'històric recorregut com dels diferents usos del preuat recurs. Coneixerem les picades antigues de la cuina romana, les de la cuina medieval, de la cuina de la Renaixença, les de principis del s. XX, i és clar, les picades de la cuina vigent o actual. Copsarem les diferents aplicacions atès que poden esdevenir amaniments o acompanyaments, salses, suquets, poden fer enaltir o transferir el seu nom al plat. (Editorial).



Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2017]


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 1

Database  FONS : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3